Pages

Sila / Please 'LIKE' to support this blog..tq ^^

Isnin, Julai 20, 2009

KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL JOHOR (KMTJ) MENDAPAT LIPUTAN YANG PERTAMA!!



*Inilah dia keratan akhbar pertama dari Berita Harian yang memaparkan aktiviti di Kolej Matrikulasi Teknikal Johor Pontian(sebelum ini namanya Kolej Matrikulasi Johor cwgn Pontian BUKAN Kolej Matrikulasi Johor di Tangkak). Saya juga teruja juga kerana muka saya depan sekali. Sekarang jumlah pelajar yang mengikuti program matrikulasi aliran teknikal di sini tinggal 84 orang. Kiranya jumlah yang paling sedikit berbanding 2 lagi kolej seperti ini di Pendang dan Jengka. Pada semester ke-2 nanti pelajar-pelajar akan dipecahkan kepada 3 kejuruteraan yang utama pada zaman sekarang iaitu Kejuruteraan Elektrik & Elektronik , Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Awam.....
Ingin tahu lebih lanjut? Tinggalkanlah artikel ini dengan komen ya...
>InsyALLAH akan dijawab

32 ulasan:

aainaa berkata...

poyo la kamoo... eee x abis2.. hahahaha

tasya berkata...

waw..beznyew...
matrix penang wat larian gawk,
tp, xmasok paper...
ktorg wat larian smpena
mengiringi bdk2 kakom..
kononnyer laa...

fafa berkata...

ape subjek blaja kat matrikulasi teknikal ni ye??
(:

aRiF FiTri berkata...

ad math,basic eng(hnya kat mtrx teknikal je),science engineering(sme gak cam basic tu)..yg len mcm mtrix bese..
ok?

fafa berkata...

ouh2
thanks ya sbb bgtau
terharu nih
(':

sya_ais berkata...

salam....

dik, akak nk tau lebih lanjut ttg matrik teknikal ni..

ni email akak plus blog akak..

siti berkata...

adakah pelajar yang diterima masuk hanya pelajar lepasan sekolah teknik sahaja? dari sekolah menengah harian yang amik aliran teknikal boleh apply masuk x?

siti berkata...

adakah pelajar yang diterima masuk hanya pelajar lepasan sekolah teknik sahaja? dari sekolah menengah harian yang amik aliran teknikal boleh apply masuk x?

aRiF FiTri berkata...

dri teknik sdh smtsinye.skol sprti sbp n skol harian yg ada aliran teknikal bole gak..wajib amik LK n TK...
anda amik aliran teknikal ke?

Tanpa Nama berkata...

matrik mne ok?pontian jengka atau pendang?ok x ckgu2 yg mngajar??

aRiF FiTri berkata...

mgkin sume same..besela bru lg dtbuhkan tahun ni..mgkin dr smasa ke smasa akn dtgkatkan dari sume segi..

Tanpa Nama berkata...

wah arif msuk srt khbar la plk.. hehe
btw,afta mtrx ni nk stdy ktne?

miss master berkata...

salam

1stly, cntik pix ko.
hehe
nmpk segak tu..aq terpaku nie.haha

ko ke yg wat liputan nie..hm sukses³

http://www.squidoo.com/freeuniquevisitor

sya_ais berkata...

salam...dik...contact melalui YM yer...

sya_ais@yahoo.com.my

akak sgt2 berminat nk tau ttg matrikulasi teknikal

...Na...Na...Na... berkata...

betol ke hny 7 u je yg trime plajar lepasan matrik tknikal ni??

Tanpa Nama berkata...

iye..juz 7 u sje..mnb prog bru lg kot..tp sume hAL ENGiNEERING

nn berkata...

7 uni yang accept students from matriks teknikal ni ada pengiktirafan BEM x?

nnmeow@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

smtinye la mndpt pgiktirafan
BEM lgi2 dlm bdg engneering..
nx lbh lnjut bole cek kat lmn web mohe.. tq

Tanpa Nama berkata...

erm..sy bakal masuk kmt johor nie 10 mei hadapan..b0leh x st0ry2 cket tentang ape yg akn dipelajari, bende larangan, rules2 ke..segale ape2 yg imp0rtant laa..hehe..thanks yaa..

aRiF FiTri berkata...

tggu time mggu suaiknal..
dctu lg trprinci..
n, sy jge slh sorang fasi yg akn brtgas d kmtj..
WELCOME TO OUR 2ND BATCH!!!
huhu

Tanpa Nama berkata...

laa..yeke..hehe..lambat nyer..sebab sy dari srawak..then better awal2 sy tau..nanti da terbawak mende yg xleh bawak..susah juge yek..hehe..huuu..terasa takut pula bile dah jumpe fasi..hehehe..

Tanpa Nama berkata...

can i bring my laptop n iron..?

aRiF FiTri berkata...

jgn tkut.kmi nx tlong je..hehehe
kan dpt srt twran.msti ad bnde yg prlu dbwak dlm srt tu..
so, bce la ye..man tau batch korang len lak prturannye..

Tanpa Nama berkata...

hehe..0k..tq2..
surt xdpt lg..tiap hari menunggu..
^_^

Tanpa Nama berkata...

btul ke lpasan mtrk tek tdak ditrima msuk UTM....dgr certa.

Tanpa Nama berkata...

dgr crite je la..hehe..cek la kat mohe tu..snrai kusus deg yg boleh dsmbung bg lpsan teknikal mtrx

azaim berkata...

slm....insya allah akan mendaftar di kmtj...emm..nk tau ape subjek yg diajar...susah x blaje kat sane???

Tanpa Nama berkata...

snrai subjek ade dcritakan di atas..
ssh ke x? brgantung la pde diri tiap individu tu..hehe

aRiF FiTri berkata...

slps plang dri jdi feci, mcm2 info yg trbru sy dpt..1st, batch bru da x de science engnring pbila chem n fzk dpchkan(klu dlu gbung).
kmdahan mkin brtmbh dan bek..
ostel time teknik ppuan dtkar jdi kolej kediaman laki n sbliknye kerna pljr laki lbh rmai ye..hee..
tq kpde rkn2 1stbatch yg sggup dtg dri jaoh tok jdi feci n lec yg bek ati tok mlncarkan lg program mggu pgrusan pljr2 bru.. n tok 2nd batch, do the best!! (^_^)V

af berkata...

#info
Dimulakan tahun 2009(1st batch)
i.KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL JOHOR,PONTIAN
ii."KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL PAHANG,JENGKA
iii."KOLEJ MATRIKULASI TEKNIKAL KEDAH,PENDANG

Aliran Teknikal (M007)
Untuk Pelajar SPM yang mengambil matapelajaran BM,BI,MM,MT,KIM,FIZ,LK dan mana-mana satu Pengajian Kejuruteraan Awam atau Mekanikal atau Elektrik & Elektronik dan Teknologi Kejuruteraan


Program Matrikulasi aliran Teknikal menawarkan subjek berikut:

1. Matematik

2. Kimia Kejuruteraan

3. Fizik Kejuruteraan

4. Pengajian Kejuruteraan Awam atau Mekanikal atau Elektrik & Elektronik

Harap membantu =)

Tanpa Nama berkata...

nak tanya nii, kalau ambik lk saja, tapi xambik tk.. buleh tak nak masuk matrik teknikal..??

aRiF FiTri berkata...

untuk info terkini boleh lanjutkan ke web http://www.moe.gov.my/ atau http://www.kmtj.matrik.edu.my/